Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

21 Septembrie – Ziua Internationala a Pacii

Salutare, salutare, bine ne-am regasit cu mic, cu mare, chiar de Ziua Internationala a Pacii.

In dictionarul explicativ al limbii romane cuvantul pace are 4 semnificatii majore, insa astazi am vrea sa amintim doua dintre ele:

  1. Stare de bună înțelegere între popoare, situație în care nu există conflicte armate sau războaie între state, popoare, populații.
  2. Liniște sufletească, stare de calm sufletesc; tihnă, repaus, odihnă; lipsă de zgomot și de mișcare; calm, liniște, tăcere.

In anul 2013 secretarul general al Natiunilor Unite –  Ban Ki-moon, dedica aceasta zi speciala, educatiei pentru pace,  avand ca scop dezvoltarea unei culturi a pacii , bazate pe prevenirea violentei de orice natura prin educatie, respect pentru drepturile omului, toleranta, egalitate intre femei si barbati, promovarea unei economii sustenabile si dezvoltare sociala.

Dezvoltarea unei culturi a pacii incepe prin insuflarea si asimilarea acesteia inca de la o varsta frageda, si dupa cum bine stim, jocul ii ajuta pe cei mici sa se integreze si sa inteleaga mai bine lumea in care traiesc.

“Povestea prietenilor din padure” aduce in atentia tuturor o cale descoperita de copii in stabilirea relatiilor cu cei din jur, incurajandu-i spre actiune, iar pe parinti ii ajuta sa priveasca mereu lucrurile si din perspectiva copilului.

Astfel, vom descoperi impreuna ca diferentele de infatisare, obiceiuri, credinte sau moduri de viata nu constituie bariere in relatiile dintre noi, ci tot atatea posibilitati de cunoastere si de apropiere, de colaborare si de cooperare in folosul nostru, al tuturor.лобановский политикПродвижение luxury брендовкак в google посмотреть статистику запросовfuck local chicksалександр лобановский харьков класскруиз западное средиземноморьекласс плюс

Comments

Felicitari
Ne pare rău!