Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

27 Martie Ziua Internationala a Teatrului

featured image

Cate zile in luna, luni in an si ani in viata, atatea zile de sarbatoare!

Insa luna martie este o luna foarte speciala, o luna in care avem multe motive de sarbatoare: Venirea primaverii (care ne-a cam dat batai de cap anul acesta), ziua mamei si a femeii, ziua poeziei (19 martie), a teatrului pentru copii (20 martie) si a teatrului in general.

Astazi, 27 martie este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului, iar celebrarea dateaza inca din anul 1962.

Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante.

Spectacolele pot avea loc peste tot, nu numai in sala de teatru, de la un spectacol într-un mic sat din India, lângă un munte din Armenia, sau pe o insula din Pacific. Este nevoie numai de un spaţiu şi de public. Teatrul ne poate face să zâmbim şi să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm, are menirea de a informa şi educa, de a trezi emoţii si simtaminte inauntrul fiecaruia dintre noi.

La multi ani, “draga Teatru”! Sa ne vedem cat mai des si sa radem copios impreuna, iar pe alocuri sa ne pui pe ganduri cand consideri ca este nevoie.

 

 

Comments

Felicitari
Ne pare rău!