Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

Albinuta harnicuta

featured image

 

Hei, prieteni mari si mici, toamna e deja aici!

Da, este oficial, a venit toamna! Ne bucuram ca a venit, dar ne si uitam cu coada ochiului la vacanta mare care tocmai s-a incheiat.

Pentru a contracara orice urma de astenie de toamna ce si-ar putea face simtita prezenta, noi ne-am hotarat sa ne desfatam privirea cu ale toamnei minunate culori, sa ne rasfatam gustul cu struguri dulci, sa ne incarcam sufletul cu revederea colegilor dragi, fie ei de gradinita, scoala sau munca si auzul cu poezii vesele si aducatoare de zambete si povete.

Astazi am recitit Albinuta – harnicuta si tare mult ne-am mai distrat, pentru noi a fost o reintoarcere in copilarie, insa pentru cei mici poate fi o poarta fermecata catre lumea vietuitoarelor.

Poeziile ‘Rime cu antenute’ ii invita pe copii intr-o lume plina de actiune si culoare in care pot zbura impreuna cu fluturasii, pot canta cu greierasii, pot sarii ca lacustele si pot invata din harnicia furnicutelor sau a albinelor. Este nevoie doar de vocea blanda a parintelui pentru ca, timp de cateva minute, in fiecare zi, aceasta lume sa se transforme in realitate pentru micii cititori.

Oare ce face Albinuta – harnicuta cand simte ca se apropie toamna?

Albinuta, pe o floare,

Impletea raze de soare

Cand pe fata, cand pe dos,

C-un ac mic si negricios.

Toata vara, cu rabdare,

A zburat din floare in floare

Si-a tot strans cu harnicie

Mierea care-ti place tie.

 

Iar acum, fiindca-n stupina

Toamna rece o sa vina,

E zorita harnicuta

Sa isi termine vestuta!

 лобановский обыскdating site sexcs cart модулиторт быстро вкусно愛知理想の住まいвнутренняя seo оптимизация сайтаsrw224g4 linksys

Comments

Felicitari
Ne pare rău!