Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

Citim împreună o dată pe lună – Licuriciul

featured image

Atunci când consideram că a sosit momentul să le citim copiilor noștri primele poezioare sau să îi învățăm căteva versuri pe care ni le amintim din copilărie, e bine să ne gândim că lucrul acesta trebuie făcut în așa fel încât să reprezinte pentru ei un prim pas pe drumul unei frumoase călătorii în lumea cărților și a imaginației.

Pe lângă exercițiul de memorare, învățarea unei poezii îmbogățește vocabularul, dezvoltă expresivitatea vorbirii, îi obișnuiește pe copii cu ideea de comunicare și le deschide noi căi de relaționare cu cei din jur, le hrănește imaginația, care este miezul creativității si le nuanțează sentimentele, ajutandu-i să înțeleagă mai bine lumea în care abia au pășit.

Poeziile pentru copii trebuie să se potrivească nivelului de vârstă, nivelului intelectual și nivelului emoțional al fiecărui copil. Dincolo de ritm și rimă, ea trebuie să conțină idei simple, imagini clare pe care copilul să le poată vedea cu ochii minții și, dacă se poate, multă acțiune. La vârstele mici, sunt îndrăgite poeziile care se referă la jocurile și jucăriile pe care le cunosc, la prietenii lor din lumea înconjurătoare (plante, animale, insecte sau copii) care fac lucruri pe care și ei le pot face și le pot ințelege și care se comportă într-un fel care le este și lor cunoscut.

Un astfel de exemplu este poezia “Licuriciul”, poezie pe care o citim astăzi împreună.  🙂

 

 

Poezia face parte din cartea “Rime pentru cei mai mici”, carte recomandată pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani și pe care o puteți găsi aici.tenis kazanноутбук асус ценывлажная техника нанесения тенейавтобусные туры украина

Comments

Felicitari
Ne pare rău!