Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

“Hai să citim!”: rezoluția noastră în 2016 pentru părinți și copii

10649554_989380594406854_1125004256819710742_nUn an nou cere promisiuni noi: să facem mai mult sport, să stăm mai mult la povești unii cu alții, să mâncăm mai multe legume, să citim mai mult. Statistic vorbind însă, multe dintre planurile noastre prevăzute pentru un an întreg încep pe 1 ianuarie și se termină pe 31. Tot ianuarie.

Dar, pentru că suntem o echipă de oameni optimiști și iubim cărțile, ne-am propus să fim cititori mai buni în 2016, ceea ce vă dorim și vouă.

Iată câteva lucruri care ne-au ajutat să ne ținem de promisiune în 2015. Ne bazăm pe ele și în 2016:

Încurajează cititul de plăcere!

Chiar dacă de multe ori cei mici își doresc aceeași poveste “încă o dată” și “încă o dată”, noi zicem să le faceți pe plac. Să prindă drag de cărți este tot ce contează.

Fă loc jocului în poveste!

Cititul poate să fie și mai repede îndrăgit de copii dacă introducem în planul nostru și elemente de joc.

De exemplu, putem să transformăm un raft în Tărâmul cărților citite și să primim titlul de cavaleri. Când numărul cărților crește, noi tărâmuri apar de cucerit și noi titluri nobiliare de primit. Plus că, atunci când vezi toate cărțile citite la un loc, satisfacția e parcă și mai mare.

Atrage și alți cititori în grup!

Cititul nu trebuie să fie o activitate solitară. Găsiți o carte care să atragă atenția și mămicilor, și tăticilor, și bunicilor. Așa puteți să vă imaginați împreună posibile continuări ale poveștii, să vă alegeți personajele preferate sau să recreați întâmplări amuzante în viața de zi cu zi.

Lectură plăcută!

 

 лобановский харьковкак поднять тиц сайтараскрутка сайтовtrans siberian first classрастушевывать тени фотоинтернет магазин посуды в спб недорогосветодиоды купить

Comments

Felicitari
Ne pare rău!