Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

Stingem lumina de Ora Pământului

featured image

 

Sâmbătă, 30 martie, la orele 20:30, stingem lumina, de Ora Pământului (Earth Hour). Este un gest simbolic, pentru a arăta că ne pasă de natură. Este un gest simbolic, pentru a demonstra că acționând împreună putem avea impactul dorit.

Earth Hour (Ora Pământului) este un proiect internațional dedicat conștientizării schimbărilor climatice cu care se confruntă planeta noastră.

Natura, nu numai că ne oferă toate lucrurile de care avem nevoie să trăim – de la aerul pe care-l respirăm până la apa pe care o bem, iar de adăpost avem nevoie din economia pe care ne bazăm – care, de asemenea, ne face viața mai bună. Cu toate acestea, pierderile sale sunt in crestere punand acest lucru în pericol.

În țară, în orașe precum  București, Cluj, Brașov, Sibiu, Iași, Hațeg, Suceava, Galați, Ploiești  vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări și teritorii.

Hai să ne conectăm cu natura #Connect2Earth și să arătăm că ne pasă și că iubim planeta noastră!

Mai multe informații pe wwf.ro și ora-pamantului.ro

 

Comments

Felicitari
Ne pare rău!