Blogul Luciei Muntean

Noutăți, anunțuri, concursuri, colaborări, învățăminte și multe alte surprize

Lucia Muntean

Vis de copii “cu aripioare”

featured image

Asa cum stiti din proprie experienta, unul din cele mai frumoase visuri ale copiilor din toate timpurile si de pretutindeni este acela de a le creste aripi sa poate zbura. Emotiile traite in legatura cu acest vis sunt determinate de raportul care exista intre real si imposibil.

La 2-3 ani copilul crede ca poate sa zboare pentru ca in acest moment al dezvoltarii lui, realul si imposibilul se suprapun, iar fantasticul chiar exista.

La 5 ani copilul insa se afla pe o alta treapta a dezvoltarii cand “prin educatie” experientele si reprezentarile lui s-au imbogatit, cand gandirea si limbajul sunt in plina expansiune , ceea ce determina o alta abordare a acestei situatii. Mai intai el incepe sa sesizeze diferentele intre posibil si imposibil si accepta fantasticul ca pe o conventie de joc. Da, el poate sa zboare dar numai in anumite conditii. Prin intermediul jocului si cu ajutorul imaginatiei, realitatea este reconstruita si adaptata la trebuintele si interesele lui.

Aceste exemple ne arata foarte clar ca imaginatia este conditionata de educatie. Din acest motiv rolul parintelui in dezvoltarea ei este deosebit de important. Imaginatia ii ajuta sa devina creativi si sa se adapteze cu mai multa usurinta la conditiile mereu noi ale lumii in care traim.

In cartea “Rime cu aripioare”, am cautat, dragi parinti, sa va ofer un sprijin in acest sens sub pretextul unei calatorii in lumea plina de sunete si culoare a pasarilor. Aici va puteti bucura impreuna cu cei mici de personajele intalnite, personaje care, la fel ca si copii, incearca sa se adapteze in mod creativ unor situatii care le solicita imaginatia.

 

Cu drag,

Lucia Munteanлобановский александрГрядут изменения в системе доставки товаров из Китая в Украинуan-net.ruтениwhat to do in russiaлобановский александр биографияtransiberian tours

Comments

Felicitari
Ne pare rău!